4 Ocak 2014 Cumartesi


AYVALI KURABİYE

Malzemeler:

125gr. (yarım paket) tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı süt
1 çimdik tuz
1 hafif çırpılmış yumurta
1 buçuk ile 2 su bardağından biraz az arası un
1 paket vanilya
İçine:

1 su bardağı ayva rendesi
1-2 adet karanfil
3 yemek kaşığı tozşeker
Ben çay kaşığının ucuyla gıda boyası koydum ama koymasanızda olur..
Yapılışı:

Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta, süt ve tuzu karıştırın.
Üçüncü bir kapta unu vanilya ile birlikte eleyin.
Unun yarıya yakınını tereyağlı karışıma ekleyip karıştırın.
Kalan unu azar azar sütlü karışımla birlikte ekleyip hamur haline getirin. Eğer hamur çok katı olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
Buzdolabında bir saat kadar bekletin.
Bu sırada içini yapmak için malzemeleri ufak bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin.piştikten sona karanfileri çıkartın.
Çok katı olursa biraz su ilave edebilirsiniz. Koyuca bir kıvamda olması gerekir.
Hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm. kalınlığında açıp tercihen keskin büyük su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
İçine hazırladığınız içten bir tatlı kaşığından fazla koyup üç köşeli olarak kenarlarını yukarı katlayıp orta kısmında bir miktar iç malzeme görünecek şekilde kapatın.
170C dereceye ısıtılmış fırında 15-18 dakika veya kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık veya soğuk olarak pudra şekeri serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder