4 Ocak 2014 Cumartesi


..................fırında mantarlı kuzu güveç...............
 En favori yemeklerimden biri olur kendileri..kuzu eti severlere duyurulur.hem öyle ağır bir koku falanda olmuyor benden söylemesi..

MALZEMELER:
1 kg kuzu eti
yarım su bardağı zeytinyağı
2 paket (750 gr kadar) mantar
4-5 sivri biber
3 domates
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin.sivri biber,domates,mantarları her eklemeden sonra 5er dakika pişirerek ekleyin.10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin.tuz ve karabiberi ekleyin.servis yapacağınız fırın kabına alın.servisten yarım saat önce 200 derece fırında önce 10 dakika ardından kaşar peynirinide serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin..
AFİYET OLSUN..................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder