4 Ocak 2014 Cumartesi


BÖĞÜRTLENLİ TART





Görüntüsüyle iştahımızı kabartacak bir tarif geliyo şimdi. tüm özel gün ve misafir toplantılarınızda baştacı olabilecek enfes bir lezzet.
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 kaşık şeker
yarım paket margarin
alabildiğine un
kabartma tozu
**içi malzemesi**
( elma li da yapabilirsiniz)
1 kutu dondurulmuş böğürtlen göz kararı tava da pişir çözüldükten sonra 2 tatlı kaşığı tarçın ve toz şekeri damak tadınıza göre ayarlayın. ben 1 çay bardağı şeker koydum, fazla da olabilir nasıl isterseniz ayarlayın şeker ölçüsünü. böğürtlenleri pişirirken eziyorsunuz kıvamını isteğinize göre ayarlayın.
hazırladığınız hamuru merdane veya oklava yardımıyla açıyorsunuz kalın olmasın ince de olmayacak. tart tepsisine yada yuvarlak borcama kalıp şeklinde yayıyosunuz. sonra böğürtlen li sosu döküp yayın eşit şekilde.
kalan hamur dan resim deki gibi üzerine kafes yapıp yumurta sarısı sürün kafes yaptıgınız hamur kısmına sadece. 180 derece fırına sürün üstü kızarana kadar pişirin.
Üzerine böğürtlen sos alıp yaparak servis esnasında gezdirerek ikram edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder