4 Ocak 2014 Cumartesi


ÇİKOLATALI PASTA
Bu tarifte sadece krema malzemelerini vericem çünkü keki hazır pastabanlardan.ama muhteşem lezzetli bir krema şuana kadar yediğim en lezzetli kremalardan bundan sonra pastalarımı genelde bu kremayla yapıyrorum..birde şöyle bir avantajı var.kakaolu isterseniz bitter çikolata eger beyaz krema isterseniz sütlü (beyaz) çikolata kullanıyorsunz..bu pastayı eğer yapıldığı gün yiyecekseniz kekini sütle biraz ıslatırsaz daha iy olur.bir gün bekleyecekse gerek yok.. işte bu kadar

Krema Malzemeleri
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50.gr tereyağı
80 gr. bitter çikolata (beyaz yapacaksanız sütlü (beyaz) cikolata)
100 gr. labne peyniri
Yapılışı
-Çikolata, tereyağı ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Piştikten sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Çok katı olursa azıcık süt ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.
•Bir kenarda soğumaya bırakın.
•Üzerinin kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın.
•Soğuyunca kremamız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder