4 Ocak 2014 Cumartesi


BEŞAMEL SOSLU PATATESPatates genel olarak en sevdiğim sebzelerden biridir.o halde et yemeklerinin yanına yakışan bir alternatif yapalım:)

Önce 5 adet orta boy patatesi soyup cips seklınde keselim ve orlarıda ortadan keselim.tüm patateslerimizi bu şekilde kesip çok fazla haşlamadan 3-4 dakika kaynatalım.patatesi ocağa koyduktan hemen sonra beşamel sosumuzu hazırlayalım.
BEŞAMEL SOS İÇİN;
2 yemek kaşığı tereyağ
3.5 yemek kaşığı un
3 bardak süt
1 bardak su
tuz
tereyağda unu kavurup yavaş yavaş süt ve suyu ekliyoruz. muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyruz.topaklanmaması için sürekli karıştıryrz.
-Patatesimiz hafif haşlandıktan beşamel sosumuzda olduktan sonra ikisini fırın kabına alıp uzeri kızarana kadar da fırında pişiriyoruz..afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder