4 Ocak 2014 Cumartesi



SADRAZAM LOKUMU

Soruyorum size bi arkadaşınız doğum yaptı, yada doğum günü, yada herhangi bi özel günü dolayısıyla kendisini ziyarete gideceksiniz. hemen hazır ürünler almaya koştururuz öyle değilmi. yookk artık öyle değil kendi h
ediyemizide kendimiz hazırlarız evelalah biz öyleyse verelimmi bu enfes lezzetin tarifini hemde sunumuyla birlikte

MALZEMELER:
4 tane yumurta
4 fincan şeker (tepeleme değil yani tam dolu olmasın)
2-3 yemek kaşığı süt
5 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Kreması İçin:
4 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
500 gram bardağı süt
25 gr tereyağı
1 paket vanilya

Dışı İçin:
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı hindistancevizi
serce parmagınızdan ince kestiğiniz Muz (lokumların boyutunda)

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice özleşene kadar uzun bi süre çırpın. Sütü ekleyip bir kez daha çırpın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın, üzerini düzleştirip önceden ısıttığınız 150 dereceli fırında keki kurutmadan pişirin.
Bu arada kremayı hazırlayın. (Kremayı önceden hazırlarsak bekleme süremiz azalır kek fırından cıkıp ılınınca işleme hemen başlayabiliriz.) Sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Krema kıvamına gelince ocaktan alıp, ılınınca vanilya ve tereyağını ekleyerek mikserle iyice çırpın.
Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, istediğiniz büyüklükte dikdörtgen parçalar kesin. Bu parçaları tekrar enlemesine ikiye kesin, kestiğiniz dikdörtgen parca ikiye bölünüp 2 ayrı parca elde etmiş oluyoruz.
Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını dışa alarak iç kısmına kremadan sürün, muzu (uzun ince kesin) koyun ortasına ve rulo şeklinde sarın. (iki ucu birleşse yeter. birleşen yere ben krema sürüp yapıştırıyorum.)
Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırıp çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız lokumları hindistancevizine bulayın ve bir tepsiye lokumlarınızı dizin. mümkün oldugunca lokumları yanyana diziyoruzki iyice birbirlerine yapışsınlar.
En az 1 gece 6-7 saat kadar buzdolabında dinlendirin. ve sunumunu istediğiniz şekilde yapın. üzerine cikolata sosta gezdirebilirsiniz.

NOT:tepsiniz büyükse kek hamurunu yarım ölcü arttırarark hazırlayın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder