4 Ocak 2014 Cumartesi


PAZI SARMASI
Pazının tam zamanı. Bu faydalı nimetten mevsimindeyken kendinizi ve sevdiklerinizi mahrum etmeyin.

2 demet pazı
300 gr. kıyma (isteğe göre katın)
2 soğan
2 çay bardağı pirinç
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
zeytinyağı
su

ÜZERİ İÇİN:
domates sos
1 çorba kaşığı tereyağı(yada zeytinyağı)

HAZIRLANIŞI: Bir tencerede su kaynatıyoruz. İçine tuz atıyoruz. Bir büyük kaseye de soğuk su dolduruyoruz. Pazı demetlerini saplarından tutarak kaynar suya daldırıyoruz.

1-2 dakika yumuşayınca çıkarıp soğuk suya alıyoruz. Pazı yapraklarını süzgece alıyoruz. İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. Pirinci ve bulguru yıkıyoruz ve kaseye ilave ediyoruz. Dereotu, maydanoz ve naneyi doğruyoruz, salçalarla beraber kaba koyuyoruz. Kıymasını, tuzunu, karabiberini ve zeytinyağını koyarak karıştırıyoruz. Pazı yarpraklarının saplarını kesiyoruz ve kalın kısımlarını bıçakla inceltiyoruz. Büyük yaprakları ikiye kesiyoruz. İç harçtan koyduğumuz yaprakları sarıyoruz ve tencereye diziyoruz. Üzerine biraz su koyuyoruz. Domates sosu döküyoruz. Tereyağını da koyarak üzerine yemek tabağı kapatıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. ben düdüklüde yapıyorum.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder