4 Ocak 2014 Cumartesi


Cikolatali Brownieenfes bi lezzet mutlaka denenecekler listenize ekleyip bir an önce yapın derim ben

Malzemeler :

4 yumurta
3 kasik kakao
1 su bardaginin yarisi sivi yag yarisida süt olucak
1 su bardagi toz seker
1 su bardagindan bir parmak daha fazla un
2 paket vanilya
1.5 paket kabartma tozu

Karamel Sosu icin :
1 subardagi seker
1 su bardagi soguk su
1 paket krema

Cikolata Sos icin Malzemeler :
2 su bardagi süt
1 cay bardagi seker
1 yemek kasigi un
1 paket vanilya
2 yemek kasigi kakao
1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi :
yumurtaları ve sekeri iyice cirpalım. süt, yag ve diger malzemeleride katip tekrar cırpalım. ve yaglanmis borcama (ben büyük dikdörtgen borcamı kullandım) döküp 180 dereceli firinda 30 dakika kadar firinin agizini hic acmadan pisirelim. kenara alıp soğumasını bekleyelim.
bu arada Karamel sosu icin teflon tavamizi bos bir sekilde ocagin üzerine alip isitalim,isinan tavamizin icine sekerimizi döküp eriyene kadar karistiralim.Eriyen sekerimizin üzerine soguk suyumuzu katip karistirmaya devam edelim.serbetimiz iyice su gibi olana , icindeki sekerler eriyene kadar orta ateste karistiralim.Son olarak icine kremamizi katip bir taşım kaynatalim.bu serbeti sicak bir sekilde sogumus olan kekimizin üzerine dökelim ve kekin serbetini cekmesini bekleyelim.
o sırada sosumuzu hazirlayalim.Tüm malzemeyi bir tencereye alip kaynayana kadar iyice pisirelim.ve ılınmasını bekleyelim. ılınan sosumuzu kekimizin üzerine güzelce dökelim.sonra cikolata kiriklarida (dr oetkerin çikolata parcalarını kullandım) serpistirip buzdolabina kaldıralım. 2 saat kadar dinlendiği zaman cok güzel oluyor.
Afiyet Olsun

tarif icin Leyla ile Yemek Saati ne teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder