4 Ocak 2014 Cumartesi


HAVUÇLU CEVİZLİ KEK

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurta ile şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra yağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikser ile çırpın. Havuç rendesi ve cevizi ekleyerek karıştırın. İyice yağladığınız kek kalıbına boşaltarak 160-170 derecede pişirin. Afiyet olsun..
Not : yagladığınız kek kalıbına biraz un serperseniz kekiniz daha rahat çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder