4 Ocak 2014 Cumartesi

 
FELLAH KÖFTESİ

Yine çok sevdiğim lezetlerden biri.nedense ince bulgurla yapılan çoğu yemeği çok severim buyrun tarife ;

2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Kimyon

Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
5-6 diş sarImsak
2 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi

Süslemek için
maydanoz

Köfteleri haşlamak için:
2 litre su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tuz kaynatilir

Köfte için verilen tüm malzemeler ılık su yardımıyla yoğurulur ve macun kıvamına getirilir, elde edilen hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi hafifçe ıslatarak ufak köfteler yapılır bu köftelerin üstüne serçe parmakla bastırılıp düğme şekli verilir, unlanmış tepsiye dizilir.

Sosu için bir tavada yağ ısıtılır, dövülmüş sarımsak hafifçe kavrulur, biber salçası ve domates rendesi biraz limon suyu eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirilir.

Kaynayan suya köfteler azar azar atılıp 5 dakika haşlanıp kevgirle servis tabağına alınır.

Pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve en son olarak ince kıyılmış maydanozla süslenir.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder