4 Ocak 2014 Cumartesi


KABAK GONDOL

Malzemeler:
1 kg. kabak
250 gr. kıyma(Yada tavuk eti)
1 soğan
1 domates
Tuz-karabiber
1 kaşık salça
2-3 kaşık sıvı yağ
Kaşar peyniri

Yapımı :

Kabakları kazıyarak kenar fazlalıklarını alıp uzunlamasına ikiye bölün. Ortalarını bir kaşık ya da kabak oyucu ile oyarak çıkarın. Tıpkı bir kayığa benzeyecek. Çıkardığınız parçaları atmayın, lazım olacak. Gondol şeklindeki kabakları tuzlu suya koyarak haşlayın. Kaynadıktan sonra 5 dakika filan kalacak içinde, sertliği gidecek, yenilebilir kıvamda olacak. kabakları eritmeden yenmelik bi kıvamda haşlayın.Çünkü fırında sadece kaşar eriyene kadar kalacak.

derin bir tavaya sıvı yağ koyun, soğanları pembeleştirin. Sonra içine ince doşrdıgınız kabakların oydugunuz parcaları dökün. 4-5 dakika çevirdikten sonra kıymayı ekleyin. Kıyma su salıp toplamaya başladığında blenderdan geçirdiğiniz ya da ince doğradığınız domatesi ekleyin (domates sosuda olur 2 çorba kaşıgı). Tuz-karabiber koyun. Kısık ateşte pişirin. Domates suyunu çekmeye başladığında altını kapatın.

Bir fırın tepsisine kabakları dizin. Her birinin içine pişirdiğiniz harçtan tepeleme koyun. Üzerine ince kaşar dilimleri koyun. ( Her yeri kapansın ) 1 bardak salçalı su hazırlayıp tepsinin zeminine dökün.
180 derece fırında kaşar kızarana kadar tutun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder